- Dzieje się
- Restauracje
100 proc. wegańska cukiernia w Warszawie
Prawdziwy tort można upiec bez jajek i mleka, co więcej smakuje rewelacyjnie i wygląda iście po królewsku, jak na tort przystało. Poznajcie warszawską, wegańską cukiernię - Lokal Dela Krem.
Warszawskie łasuchy mogą zacierać ręce. Na mapie Warszawy otworzyło się kolejne słodkie miejsce. Lokal Dela Krem mieści się przy ul. Hożej w lokalu, gdzie w latach 30 serwowane były lody od Włocha. Słodka tradycja przetrwała lecz w nowej odsłonie.
Ekipa ze spółdzielni socjalnej Margines, która wpadła na pomysł zdrowej, wegańskiej cukierni do swoich wypieków używa wyłącznie produktów pochodzenia roślinnego, a cukier zastępuje fruktozą lub ksylitolem.
Można tu wpaść na kawę fare trade ze sprawdzonych źródeł z mlekiem roślinnym (kilka rodzajów do wyboru). A co do kawy? Rurki z kremem, babeczki, cynamonowe drożdżówki, truskawkowy tofurnik lub zdrowe desery z nasionami chia. Lokal Dela Krem to alternatywa, dla tych którzy nie wyobrażają sobie życia bez odrobiny słodyczy.
Osoby kochające torty też nie będą rozczarowane – ten z kremem kokosowym i musem ananasowym czy kremem truskawkowym z fistaszkami i mango to uczta zarówno dla podniebienia, jak i dla oczu. Oprócz ciast i tortów nadal możemy zjeść lody – tylko te bez mleka.
Pokochacie tort z kremem kokosowym i musem ananasowym czy kremem truskawkowym z fistaszkami i mango.Są też lody, oczywiście bez mleka.
Wnętrze jest bardzo proste, wręcz surowe, by nie odwracać uwagi od słodkich bohaterów. Jakość deserów, ich smak, ale też cała idea wspierania lokalnych dostawców oraz godnego traktowania ludzi i zwierząt zasługuje na piątkę z plusem!
Kontakt
Hoża 27 A
facebook.com/lokaldelakrem